VI Derm behandelingen Tekst

VI Peel

     

Wat is een medische peeling?

Een medische peeling (ook wel exfoliation genoemd) is een techniek in de cosmetische branche waarbij oude oppervlakkige huidcellen verwijderd worden met een chemische stof.  
De nieuwe, jonge huidcellen komen hierdoor aan de oppervlakte, waardoor de huid er zachter en egaler uit gaat zien. Met deze techniek kunnen oppervlakkige rimpels worden verzacht (diepe rimpels echter niet) en acne (en acnelittekens), evenals verkleuring van de huid (zoals pigment) worden verwijderd. De behandeling kan ook preventief gebeuren, om rimpelingen of verkleuring te voorkomen. Er zijn verschillende peelings op de markt, zowel voor thuis als in een salon / kliniek en met verschillende samenstellingen van zuur en uiteraard verschillende resultaten.
Wij hebben gekozen voor de VI Peel range van Sure medical (www.suremedical.nl) vanwege de uitstekende resultaten op zowel wetenschappelijk gebied als op de resultaten in de kliniek. In tegenstelling tot klassieke uniblend-peelings biedt VI Peel een multiblend-peeling die zowel krachtig exfolieert als de huid opnieuw van binnen uit opbouwt! Dit is vrij uniek voor een peeling!
De behandeling met VI Peel is nagenoeg pijnloos!
 

Behandelgebieden en verschillende peelings

De VI Peel is geschikt voor alle huidtypen: van jong tot oud, zowel voor vrouwen als voor mannen en van de hele lichte huidtype tot hele donkere huidtype. Een peeling is vooral toepasbaar voor plaatsen waar de huid vrij dun is, zoals het gezicht, hals, decolleté en de rug van de hand.
De VI Peel range bestaat uit 4 verschillende varianten die door de unieke samenstelling perfect afgestemd zijn voor het behandelen van vele huidindicaties, zoals huidveroudering, acne, pigmentstoornissen, hyperpigmentatie, melasma, rosacea, eczeem en psoriasis.
 
·VI Peel Precision (anti-aging)
VI Peel Precision heeft een krachtige werking op de verouderde huid. Deze peel helpt lijntjes en rimpels te verminderen, verbetert de huidtextuur en stimuleert de productie van collageen.
 
·VI Peel Precision Plus (pigmentatie)
VI Peel Precision Plus zorgt voor een opzienbarende verbetering bij een huid met melasma, post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH), pigment-stoornissen en hyperpigmentatie.
 
·VI Peel Purify (acne)
VI Peel Purify werkt heel gericht op acne en onzuiverheden. Het zuivert de poriën, regenereert en beschermt de huid.
 
·VI Peel Purify Plus (acne littekens)
VI Peel Purify Plus helpt bij de verbetering naar een gladdere huidtextuur en herstelt acne littekens. Daarnaast verheldert het de donkere plekken van acne littekens en kalmeert het ontstekingen en roodheid.

De behandeling

Voordat u wordt behandeld, krijgt u een uitgebreid consult. Hierin bespreken we of uw medische achtergrond geen bezwaren geeft voor de behandeling en wat uw precieze wensen zijn. Na uitgebreide uitleg over de VI Peel varianten en werking hiervan stellen we vervolgens samen met u een behandelplan op.
Voordat we de VI Peel gaan aanbrengen maken we uw huid eerst heel erg goed schoon. Eerst met een cleanser en daarna met een speciale ‘prep towlette’. Op deze manier maken we de huid zo schoon mogelijk waardoor de VI Peel het beste zijn werk kan doen.
Met een gaasje brengen we de VI peel zorgvuldig aan op uw huid. Afhankelijk van hoe uw huid de VI Peel ontvangt herhalen we dit proces 3 tot 4 keer.
Het kan zijn dat er een licht branderig gevoel optreedt tijdens het aanbrengen van de vloeistof maar dit trekt binnen een paar seconden zeker weg.
 

Na de behandeling

Direct na de behandeling voelt u er nagenoeg niets van en kan u gewoon uw dagelijkse leven oppakken. U ziet er hooguit wat zongebruind uit. Het is belangrijk de VI Peel op de huid te laten zitten en zo weinig mogelijk aan de behandelde huid te zitten. Ook contact met anderen moet voorkomen worden!
Tevens is het mogelijk dat de gebieden met pigment extra donker worden, dit is een goed teken en gaat vanzelf weg met het vervellen.
U krijgt een ‘Post VI Peel pakket’ mee naar huis. Allereerst om de peeling thuis nog eens extra te stimuleren en daarnaast om de huid goed te behandelen na de peeling. Dit laatste is heel erg belangrijk voor de wederopbouw en bescherming van de huid.
Op dag 2 zal het vervellen beginnen rondom de mond. Bij de ene zijn het maar een paar velletjes, bij de ander kan het vervellen heftig zijn. Dit doet wederom geen pijn, de vervelde huid voelt hooguit wat droog en schraal aan. In het ‘Post VI Peel pakket’ zitten voldoende crèmes om dit te verminderen indien nodig.
Na 7 dagen is uw huid volledig verveld en moet u 2 maanden lang de huid goed beschermen tegen de zon, u krijgt hiervoor uiteraard een goede crème mee naar huis!
 

Effect van de behandeling en wat kan je verwachten

VI Peel zorgt voor een natuurlijk resultaat:
Verbetering van de huidskleur, huidstructuur en helderheid van de huid
Vervagen van huidverkleuringen (ouderdomsvlekken, rosacea, sproeten, pigmentstoornissen, hyperpigmentatie en gelaatsmelasma)
Verfijnen van de poriën, voor een gladder uitziende huid
Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
Zuiveren van de huid met acne en onzuiverheden, ontstekingen, bacteriën en overmatige opbouw van talg in de huidcellen
Stimuleren van huideigen collageen en elastineproductie voor een zichtbaar stevige, jongere huid
 
Het resultaat van de VI Peel is blijvend en vaak maar 1 keer nodig. Uiteraard blijft de huid verouderen en is er vaak in meerdere huidlagen al zonneschade ontstaan. Hierdoor ontstaan uiteraard op den duur toch weer fijne lijntjes en kan er pigment uit onderliggende huidlagen naar boven komen.
We adviseren dan ook om eens per jaar een peeling te ondergaan.
 

VI Peel Resultaten

93% ervaart een zichtbaar verschil in de structuur en gladheid van de huid
94% bevestigd dat hun huid er stralend uitziet en aanzienlijk is verbeterd
94% had weinig of geen ongemak tijdens de peeling-proces
95% ervaart dat de huid er fris uitziet en beter dan ooit aanvoelt dan voor de peeling
99% zal VI Peel® aanraden aan vrienden of familie
 

Risico’s en bijwerkingen

Bij de volgende kenmerken kunnen we geen VI Peel behandeling geven:
 • Zwangerschap of borstvoeding
 • Asperineallergie
 • Isotretinoïne (Roaccutane) gebruik in de laatste3 maanden
 • Chemotherapie of bestraling in de laatste 6 maanden
 • Aandoeningen van het immuunsysteem (in overleg met de behandelend arts) (Bijv: reuma, ziekte van Lyme, schildklierafwijkingen.)
 • Fenolallergie, hydrochinonallergie
 • Actieve koortslip, (herpes simplex)
 • Open huid
 • Leverproblemen
De volgende bijwerkingen kunnen optreden:
 • Roodheid
 • Schilfers en vervellen
 • Droge, schrale huid
 • Jeuk
Dit zijn allemaal normale bijwerken en goed te behandelen met de crèmes uit het ‘Post peel pakket’. Al deze bijwerkingen zullen binnen een paar dagen zeker verdwijnen!
 
 
Neem gerust contact met ons op voor extra informatie of als u een vrijblijvend consult wilt inplannen: 085-0212012 of info@beautyfillers.nl
 
 
BeautyFillers
Afspraak

Maak een afspraak

Ja

BeautyFillers

Copyright © 2024 BeautyFillers