Botuline Tekst

Botuline Toxine

Wat is Botuline Toxine?

Botuline toxine wordt al jaren gebruikt in de neurologie, oogheelkunde, urologie en KNO geneeskunde. Botuline toxine is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium botulinum toxine.
Dit eiwit wordt in de spiervezels van mimisch spieren gespoten. Dit zijn spieren die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij gezichtsuitdrukkingen, zoals fronsrimpels en kraaienpootjes. Daarnaast wordt botuline toxine ook medisch gebruikt tegen teveel zweten en aandoeningen met verhoogde spierspanning zoals migraine of tandenknarsen.

Behandeling met botuline toxine zorgt ervoor dat de spier zich niet meer kan samentrekken, waardoor deze ontspant. Hierdoor verdwijnt de ongewenste gezichtsuitdrukking en vervagen rimpels, zeker bij regelmatig gebruik van botuline toxine, geleidelijk. Het effect op de spier is tijdelijk, gemiddeld houdt dit zo’n 3 tot 6 maanden aan.

Er zijn verschillende merken in de markt: Botox / Vistabel, Azzalure / Dysport en Bocouture. Wij hebben voor Azzalure en Dysport gekozen omdat is gebleken dat dit de meest veilige producten zijn met de beste en meest langdurige werking. Dit is zowel in wetenschappelijke studies aangetoond als uit ervaring van cliënten gebleken.

Zones

Bij behandeling met Azzalure praten we over zones. De meest voorkomende zones die we behandelen zijn de frons, kraaienpootjes en voorhoofd. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de kin, mondhoeken, halslijn of de bunny lines op de neus te behandelen.

Overige toepassingen van Azzalure en Dysport zijn behandelingen tegen tandenknarsen of kaakklemmen, overmatige transpiratie in het okselgebied/handen (hyperhidrose) en bij migraine.

Zones Azzalure / Dysport

De Behandeling

Voordat u wordt behandeld, krijgt u een uitgebreid consult. Hierin bespreken we of uw medische achtergrond geen bezwaren geeft voor de behandeling en wat uw precieze wensen zijn. Na uitgebreide uitleg over botuline toxine stellen we vervolgens samen een behandelplan op.
Tijdens de behandeling wordt de Azzalure met een heel fijn naaldje in de spier gespoten. Na het consult duurt de behandeling zelf maar een paar minuten. De behandeling voelt als kleine speldenprikjes waardoor een verdoving niet noodzakelijk is.

Natuurlijk resultaat

Een goed uitgevoerde behandeling is erg mooi en natuurlijk. Men ziet niet dat u behandeld bent maar u ziet er wel veel frisser en meer uitgeslapen uit. Ook de betreffende rimpels zijn weg of een stuk zachter. Indien de rimpel er al jaren zit kan het zijn dat er nog wel een litteken overblijft van de rimpel, deze zal ook verdwijnen naarmate u de behandeling vaker laat doen. Ook is het mogelijk om het litteken te behandelen met een kleine hoeveelheid filler.
Bij BN’ers is soms helaas te zien dat zij behandeld zijn en niet meer kunnen fronsen, lachen of verbaasd kijken. Dat is echt een bewuste keuze van deze mensen en in principe niet de standaard in Nederland. Door terughoudend en subtiel te werk te gaan kunnen wij u een natuurlijk resultaat garanderen.

Na de behandeling

De eerste twee uur na de behandeling met botuline toxine adviseren wij u niet te gaan liggen. Ook is het beter als u direct na de behandeling niet gaat sporten of het gebied masseert.
U mag de behandelde spieren wel actief en veel aanspannen (door te fronsen, de wenkbrauwen op te trekken en/of de ogen samen te knijpen). Hierdoor blijft het resultaat mogelijk langer.

Het effect van de behandeling en wat kan je verwachten

Het effect van de behandeling treedt 48 uur na de behandeling op. Dit wil niet zeggen dat u ook meteen iets ziet. Na 10 tot 14 dagen ontstaat het meest optimale resultaat.
Doordat er weer nieuwe zenuweinde aangroeien om de zenuwen te vervangen, neemt de mogelijkheid om de spier aan te spannen langzamerhand weer toe. Het effect van Azzalure houdt 3 tot 6 maanden aan.
Bij regelmatige behandeling met botuline toxine is werking langer. Dit is voordelig, want u komt dus later terug voor een nieuwe behandeling. Het resultaat van botuline toxine is nooit blijvend.

Risico’s en bijwerkingen

De behandeling met Azzalure bestaat al ruim 30 jaar zonder problemen. Om problemen te voorkomen is het zeer belangrijk dat u wordt behandeld door een gediplomeerd arts. Check daarom altijd of de behandeld persoon een arts is met een BIG registratienummer.

De volgende en enige bijwerking van botuline toxine zijn bekend:

  • Roodheid of zwelling van de huid 5 minuten na de behandeling
  • Blauwe plek op de injectie plaats. Dit komt bijna niet voor. Anders verdwijnt dit meestal binnen 1 tot 2 dagen.
  • Hoofdpijn of een wat zwaar gevoel 2 weken na de behandeling van het voorhoofd. Dit komt bijna niet voor en verdwijnt meestal na 2 weken.

“Neem gerust contact op voor extra informatie of als u een vrijblijvend consult wilt plannen: 085-0212012”

BeautyFillers
Afspraak

Maak een afspraak

Ja

BeautyFillers

Copyright © 2024 BeautyFillers

Popup

BeautyFillers