Ooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Naarmate we ouder worden verliest onze huid zijn elasticiteit en gaat de zwaartekracht steeds meer een rol spelen. Hierdoor verslapt de huid en gaat steeds meer hangen. In het geval van de bovenoogleden kan dit betekenen dat het overschot van de huid tegen of op de wimpers gaat hangen. Dit kan erg vervelend aanvoelen maar ook zeker medische klachten geven zoals hoofdpijn, vermoeidheid, verminderd zicht, ontstekingen en daarnaast ook psychische klachten omdat men er in zijn algemeenheid vermoeid uitziet.

Gelukkig kan dit met een kleine ingreep verholpen worden door een bovenooglidcorrectie. Dit wordt ook wel blepharoplastiek genoemd, blepharo betekent ooglid en plastiek verwijst naar plastische chirurgie.

Tijdens de ingreep wordt het overtollige stukje huid, met soms wat vetweefstel, weggesneden. De huid wordt daarna in de oogplooi weer gehecht waardoor er nagenoeg geen litteken zichtbaar zal zijn.

Correctie van de bovenoogleden vindt plaats in onze kliniek, die geheel toegerust is voor deze kleine chirurgische ingreep.

De behandeling

Voordat u wordt behandeld, krijgt u een uitgebreid consult. Hierin bespreken we of er geen (medische) bezwaren zijn tegen deze behandeling en wat uw precieze wensen zijn. Vervolgens besluit u op uw gemak of u de ingreep wilt of u maakt meteen een afspraak voor de ingreep.

Op de dag van de ingreep hoeft u in principe nergens rekening mee te houden behalve dat wij adviseren 24 uur van te voren geen alcohol te drinken. Ook is het beter om romdom de tijd van de operatie niet te roken.

Indien u bloedverdunners slikt hebben we dit tijdens het consult besproken en u hierover geadviseerd.

Vlak voor de ingreep tekent de arts het huiddeel af dat weggenomen moet worden en wordt er een plaatselijke verdoving toegediend. U voelt dus niets tijdens de ingreep maar u bent wel helemaal bij bewustzijn.

Tijdens de ingreep wordt een snee in de plooi van het bovenooglid gemaakt. Het overschot, al dan niet gecombineerd met overtollig vetweefsel, wordt verwijderd. Vervolgens worden de bloedvaatjes netjes dichtgebrand. Het sneetje wordt naderhand gehecht en er komt een speciale pleister overheen.

De gehele ingreep duurt minder dan 60 minuten.

Na de behandeling

Na ongeveer een uur mag u alweer naar huis. Zorg voor begeleiding en vervoer naar huis, u mag zelf niet rijden. De ingreep kan u rijvaardigheid zodanig beïnvloeden dat actieve deelname aan het verkeer onverantwoord is. Ook het zelfstandig reizen met het openbaar vervoer raden wij af.

Thuis aangekomen adviseren we om de ogen meerdere keren per dag goed te koelen. Wij adviseren u de eerste week niet te bukken en niet zwaar te tillen. Douchen mag, maar we raden in bad gaan, zwemmen of naar de sauna, ten zeerste af. Wij adviseren u de 1e nacht op een extra kussen te slapen. Eventuele pijn, zwelling en blauwe plekken worden zo tegengegaan. Over het algemeen is het niet nodig om pijnstilling in te nemen.

Na ongeveer 7 dagen worden de hechtingen verwijderd en kan u starten met het smeren van een crème met Vitamine E en Arnica. Wij adviseren u graag hierover in de kliniek.

Het effect van de behandeling en wat kunt u verwachten

De 1e week kan het rondom de ogen gezwollen en blauw zijn. Het komt zenden voor dat het zo ernstig is dat u niet meer kan zien. In de weken die volgen trekken deze bijverschijnselen goed weg.

Er wordt geen verband aangebracht. Wij gebruiken suture-strips, zodat u zich normaal kunt wassen en douchen. Door littekenreactie kan het ooglid wat gaan trekken. Dit kan een aantal weken tot maanden duren, maar verdwijnt op termijn volledig.

In sommige gevallen ontstaan gevoelloosheid van de oogleden of vochtophoping rondom de ogen. Deze klachten verdwijnen geheel vanzelf.

Het resultaat is langdurig. Als de huid en spier rondom de ogen verder verslapen, is een nieuwe correctie goed mogelijk.

Risico’s en bijwerkingen

  • Soms komt een meer dan normale bloedlekkage achteraf voor. Dit is meestal niet ernstig, maar het duurt dan vaak wel wat langer voordat de oogleden er weer rustig en normaal uitzien. Indien u dit vermoed kunt u contact opnemen met de kliniek en helpen we u verder.
  • Het komt soms voor dat u in het begin de ogen niet helemaal kan openen of sluiten door zwelling. Dit trekt in de loop van de tijd helemaal weg. Heel soms kan het echter gebeuren dat er teveel huid wordt weggenomen waardoor u de ogen niet helemaal meer kunt sluiten.
  • Zoals bij iedere operatie kan het zijn dat er een infectie optreedt. Deze kans is klein, maar als u dit vermoedt neem dan contact op met de kliniek of ga langs uw huisarts / huisartsenpost. Het kan zijn dat u dan antibiotica nodig heeft.
  • Nadat de hechtingen verwijderd zijn is het belangrijk dat u de eerste weken heel voorzichtig bent en niet in uw ogen wrijft. Het is mogelijk dat het litteken openspringt. Dit kan leiden tot een minder mooi resultaat.

Vragen?

Mocht u na het lezen van deze informatie nog extra vragen heeft of een vrijblijvend consult wilt inplannen kunt u ons bellen op nummer 085-0212012. We begrijpen dat een bovenooglidcorrectie niet zomaar een ingreep is, dus nemen we alle tijd die nodig is om een beslissing te nemen.

BeautyFillers
Afspraak

Maak een afspraak

Ja

BeautyFillers

Copyright © 2024 BeautyFillers

Popup

BeautyFillers